rt

SODELOVANJE v regiji

Začetki rokometa na Ravnah segajo v leto 1954. Po 40 letih igranja pa je rokometni klub ugasnil. Junija 2012 smo rokometni navdušenci začeli obujati rokomet na Ravnah. Ustanovili smo društvo Rokometna šola Ravne, ki deluje v javnem interesu na področju športa. V letu 2015 smo se preimenovali v ROKOMETNO DRUŠTVO FUŽINAR.
Naš osnovni cilj je, da v naše društvo pritegnemo čimveč mladih igralcev, jih naučimo kolektivnosti, vztrajnosti in športnega načina življenja. S kvalitetnimi treningi želimo dvigniti nivo igre na višjo raven, da se bomo enakomerno kosali z ostalimi ekipami in dosegali konstantne, odmevne ter tržno zanimive rezultate.
Društvo želimo še bolj povezati s starši igralcev, lokalno skupnostjo in gospodarstvom cele Mežiške doline, da bi ustvarili možnosti za dolgoročno in sistematično delovanje društva tako na organizacijski, kot na strokovni ravni.

V drugem delu sezone 2016/17 se je začelo sodelovanje z RK Slovenj Gradec 2011. V sezoni 2018/19 smo sodelovanje z rokometnim klubom iz Slovenj Gradca še razširili. Z igralci obeh klubov bomo formirali ekipe, ki igrajo v državnem prvenstvu in s tem razširili bazo igralcev, ki bodo v prihodnosti lahko kandidirali za igranje v članskih ekipah na Koroškem in širše.

Vse aktivnosti društva so povezane s precejšnjimi stroški:
- za igranje tekem v gosteh – od Celja in Maribora, pa do Ptuja in Ormoža moramo najemati kombije,
- nabava pripomočkov za treninge – žoge, dresi, rekviziti za kondicijske treninge,
- izobraževanje trenerjev,
- ravenska športna dvorana ne ustreza zahtevam, zato bomo morali domače tekme igrati izven domačega kraja,…

Kot mlajše društvo na Ravnah pa smo zelo omejeni s finančnimi sredstvi. Prav tu se v zgodbi o sodelovanju pojavite VI.
VSI, ki vidite potencial v naših mladih fantih, ste VABLJENI, da nam po svojih močeh pomagate pri razvoju športa in športne vzgoje najmlajših na Ravnah in širše. Dobrodošla je vsaka pomoč, v finančni ali materialni obliki (prevozi, oprema,...).
Za vsakega malega, velikega ali generalnega sponzorja / donatorja lahko ponudimo prepoznavnost vaše blagovne znamke na Koroškem in po Sloveniji, promocijo v medijih, v športni dvorani in na tekmovalnih dresih.
Zelo bomo veseli, če se boste vključili v akcijo za POVEČANJE športne dvorane na Ravnah, da bo ustrezala zahtevam pravilnikov za igranje tekem rokometa in ostalih dvoranskih športov, ki jih gojimo na Ravnah.

Z Rokometnim društvom Fužinar sodelujejo in nam pomagajo

Petrol Energetika
SiTEAM spletna agencija
Pizzerija Cosa Nostra
ART Slovenia
OŠ Prežihov Voranc
OŠ Koroški jeklarji